Лазерни корекции

  • Home
  • Лазерни корекции
Лазерни корекции

 

Късият френулум при децата е анатомична аномалия, която създава физиологичен дискомфорт и затруднени движения на езика, но лесно подлежи на корекция с помощта на лазерната технология. В нашата клиника разполагаме със съвременна апаратура и специалисти, които ще се погрижат за безпроблемното протичане на процедурата за вашето дете.

Лазер

Лазерна корекция на къс подезичен френулум /юздичка/

Езикът се залавя за пода на устната кухина посредством тъкан, носеща името „френулум“ /юздичка/. Понякога, тя е твърде къса и неразтеглива и здраво придържа езика, без да позволява физиологичните му движения, свързани с храненето и говора. Върхът на езика има типична, сърцевидна форма. Това състояние се описва като „къс подезичен френулум“ /анкилоглосия/. В литературатурата се използва още и терминът „вързано езиче“.

Къс подезичен френулум

Променена форма на върха на езика

Корекция на къс подезичен френулум се налага, когато затруднява храненето на бебето и говора при по-големи деца.

В Клиника Усмивка прилагаме най-съвременен подход за корекция на къс подезичен френулум чрез високоенергиен лазер.

Лазерна корекция на къс френулум на горната устна

Горната устна се прикрепя към венечната тъкан посредством тъкан, наречена лабиален френулум. Понякога френулумът е къс и плътен като строеж. Това ограничава движението на горната устна. В някои случаи тази аномалия е причина за разстояние между горните централни резци /диастема/.

Корекцията на къс френулум на горната устна е аналогична на тази с езика чрез високоенергиен лазер.

Къс френулум на горната устна